
Mededeling voor de mensen die deze site op hun mobiel bekijken: Om de filmpjes en de foto's te bekijken moet je helemaal naar beneden scrollen.
Maandag/Dinsdag 30/31-03 2020
Hier volgen weer wat tips om aan de slag te gaan.
-
Maskerade. Zoals je merkt op straat is het best vreemd als mensen een maskertje dragen. S'winters als het koud is verbergen we grote delen van ons gezicht ook. Maar dat doen we omdat het koud is. In het filmpje zie je een aantal leerlingen die van alles uit de kast getrokken hebben om zich onherkenbaar te maken. Best leuk om te doen. Je kunt je ook schminken als je de spullen in huis hebt. Of met stoffer en blik aan de slag gaan.Laat je inspireren. Je kunt natuurlijk ook een wervelend feest verbeelden met bijzonder geklede en gemaskerde feestgangers
2. De ansichtkaarten actie. Er zijn al een aantal prachtige ontwerpen binnengekomen en hier onder kun je er een bekijken die al klaar is voor de drukker.. Als je een ontwerp gaat maken doe dat dan het liefst liggend en en werk in een formaat van 11 × 15 cm. Heb je al iets gemaakt in een ander formaat, plaats dat toch in je notebook. Ik kan het formaat bijna altijd aanpassen in Photoshop.
Vangelis Evangelidis - Klas-B1d
3.Tips om de corona tijd te verlichten. Bekijk het filmpje hieronder en maak ook tekeningen waarin je laat zien hoe je deze bijzondere tijd ervaart.
4.Het dagboek in tijden van corona. (WORK IN PROGRESS)
5. Maak een strippagina die laat zien hoe je dag eruit ziet. Je kunt de strip tekenen maar ook fotograferen. (WORK IN PROGRESS)
Als je wat meer wilt weten over hoe een stripverhaal tot stand komt, dan is dit een interessante
Maandag/Dinsdag 23/24-03 2020
Tips om aan de slag te gaan in tijden van thuis onderwijs
Waar waren wij mee bezig toen alles nog normaal was?
De viltstift opdracht
Malle koppen
De Onderwaterwereld
En nu?
Nu is de situatie volledig op zijn kop gezet. We doen nu aan thuisonderwijs, afstand houden, chatten, Posten, videobellen, videoconference, meet-upper de puppen en nog veel meer leuke/niet leuke nieuwe dingen. Het is even wennen, maar het nieuwe biedt ook nieuwe mogelijkheden.
Ik ga jullie tips geven om aan de slag te gaan. Eigen initiatief wordt op prijs gesteld. Let op, ik zeg het nogmaals: niet alles wat ik hier aan tips geef moet je maken. Het is de bedoeling dat ik jullie op ideeën breng. Als je iets doet wat je leuk vindt dan is het niet langer een inspanning maar wordt het ontspanning. Door de gebeurtenissen van de laatste tijd is de verhouding tussen school tijd en vrije tijd sterk veranderd daar moeten we nog aan wennen. Je zult er zelf invulling aan moeten geven.
Tip-01
Je merkt dat je thuis niet altijd de juiste spullen hebt om mee aan de slag te gaan. Bij deze opdracht speel je met wat je om je heen vindt. Bijvoorbeeld een sjaal of muts, handschoenen oude kapotte schoenen oude kleren stoffer en blik, bananen, oude kranten, tijdschriften haarborstels, verpakkingsmateriaal, noem maar op.
Leg deze spullen zodanig op de grond dat er een nieuwe betekenis ontstaat. Maak van het ontstaansproces een time-laps of een stop-motion filmpje.
Tip-02
Opa's en oma's in verzorgingshuizen zitten nu veel alleen. Maak een kleurrijke ansichtkaart om ze op te fleuren. Plaats op de achterkant een zelf gemaakt of een bestaand gedicht. Misschien dat een van jullie ouders in een verzorgingshuis werkt. We kunnen samen bedenken hoe die kaarten bij de oma’s en opa’s komen.
Tip-03
Ga een dagboek bijhouden beschrijf de grote verschillen tussen nu en een maand geleden. Maak elke dag een foto die iets vertelt over deze bijzondere tijd en schrijf er elke dag een kort verhaal bij.
Tip-04
Maak een podcast. Interview je vader of moeder, oma of opa (op afstand). Of maak een podcast met de titel: “Corona-tijd-onvergetelijke tijd” Met garageband op je I-Phone kun je goede opnames maken.
Tip-05
Je hebt vast nog een boek thuis waar je van genoten hebt. Fotografeer een bladzijde die indruk op je gemaakt heeft. Gebruik een zin of een woord voor de titel van je tekening, je foto of je filmpje dat je naar aanleiding van de bladzijde gaat maken.
Meneer Tiggelman spreekt de leerlingen toe



Dinsdag 17 maart 2020
Bij Thuiswerk-opdrachten-periode: 17-03 - 06-04-2020
Meneer Tiggelman spreekt vanuit de school, namens de sectie beeldende vorming, alle leerlingen toe die dit vak volgen. Hij heeft een prachtig filmpje gemaakt en laat zien wat er allemaal mogelijk is in deze onzekere tijden, waarin we veel moeten beslissen op basis van weinig informatie...... En ja, dan komt creativiteit, zelf-redzaamheid en solidariteit om de hoek kijken. Kijk en laat je inspireren.
Maandag 16 maart 2020
Bij de video: Thuiswerk-opdracht-16-03-17-03-2020
Hallo beste leerlingen die beeldende vorming krijgen van Hans Belleman.
Wij kunnen niet naar school. En dat gaat duren tot 6 april. Daarom leek het mij een goed idee om jullie op afstand te blijven inspireren. Vanuit mijn atelier in Amsterdam zal ik jullie met enige regelmaat in korte filmpjes laten zien hoe je thuis aan de slag kunt gaan. Nu we niet langer naar de bioscoop, het theater en naar musea kunnen, is het van belang dat je jezelf goed kunt vermaken.
In het eerste filmpje dat ik voor jullie gemaakt heb, laat ik zien dat je met simpele middelen leuke dingen kan doen.
Denk wel aan het volgende:
-
Je weet ondertussen dat als je bij mij geconcentreerd aan het werk gaat, dat je je eigen tempo mag aanhouden. Niet het vele is goed, maar het goede is veel.
-
De ideeën nog even op een rijtje:
—— Je kunt een ruimtewezen, onderwaterwezen of een antilichaam tegen corona ontwerpen en in kleur uitvoeren.
——-Je kunt de wereld los van de wezens die er in rond zweven ontwerpen en de wezens vervolgens laten bewegen met een stop-motion filmpje.
Begin niet met een verhaaltje. Laat het gewoon bewegen, dan ontstaat het verhaaltje vanuit de beweging en dat is vaak heel verrassend. Komt er geen verhaaltje? Ook goed.
3. Je kunt een oud tijdschrift kleiner knippen en je laten inspireren door de tekst en de foto’s.
4. Je kunt een krant versnipperen en met de snippers aan de slag gaan.
——Als je wilt kun je ook een eigen idee uitvoeren.
3. Fotografeer je werk regelmatig. Bewaar alles wat je in deze periode gaat maken in een mapje. Waar ik op let bij het beoordelen? Ik let vooral op zelfredzaamheid. Dat betekent voornamelijk dat je doorwerkt ook als je het even niet weet. Durf te mislukken en bewaar het werk dat mislukt. Je weet wat ik vaak zeg: het is niet mislukt, het gaat anders dan jij wilt. Hoe we daar mee omgaan dat noemen we zelfredzaamheid. En dat kunnen we goed gebruiken in deze onzekere tijden.
Nog even voor alle duidelijkheid: Ik kom regelmatig met ideeën. Om te inspireren. Je moet niet denken dat je die allemaal moet maken.