top of page

Op een zonovergoten, maar o zo stille morgen, zat hoofd-postbode Belman te mijmeren over het onderwijs in het post corona tijdperk.

Plotsklaps een helder inzicht! Subiet Piloot Kotje gebeld: ‘Kotje, vlieg als de wiedeweerga in je Piper Cub naar het Lyceum en drop daar mijn plan.’

Aldus geschiedde...

 

Als je de voorbeeldtekeningen wilt bekijken klik dan hierboven in het menu op "We Gaan Weer: de tekeningen"

 

            Het stappenplan


Stap-01: Bekijk de tekening met jouw nummer goed.


Stap-02:Gebruik je liniaal om op je tekenblad vierkanten van 10x10cm te tekenen.


Stap-03: Vergroot het voorbeeld op je papier van 40x40cm. Je mag onderdelen veranderen of toevoegen, het voorbeeld is om te inspireren.


Stap-04: Gebruik de vetkrijtjes om met stevig drukken, heldere vrolijke kleuren aan te brengen. Experimenteer door kleur te mengen. Ook hier geldt: ‘Leef je uit en gebruik het voorbeeld als inspiratiebron’. Het is juist leuk als je tekening er anders uit komt te zien.


Stap-05: Als je klaar bent kan je de tekening bij je leraar beeldende vorming inleveren. Dan is het even wachten op de mentor. Die geeft je dan een seintje om in een kleine groep leerlingen naar het grote trappenhuis te lopen. Daar kan je met je mobiel het grote schilderij van de klas fotograferen.


Stap-06: Daarna ga je naar lokaal Z 201. Daar wordt een foto van je gemaakt. Later gaan we deze foto monteren in het door je klas gemaakte grote schilderij. Deze nieuwe foto krijg je binnenkort toegestuurd als blijvende herinnering. Misschien een leuk idee om hem als ansichtkaart af te laten drukken. Je kan hem dan opsturen naar wie je maar wilt.

Untitled_Artwork.png
bottom of page