25-10-2021. Laat je inspireren door het filmpje hierboven. Je ziet duidelijk hoe er kleurrijke patronen aangebracht worden op de beelden. Zo gaan wij ook aan de slag voor het beeld van Prometheus. De patronen die wij maken kunnen we later op het beeld van Prometheus aanbrengen. We werken namelijk op flexibele matjes. Ik leg het tijdens de komende lessen nog wel uit. We gaan samenwerken met een beeldhouwers collectief uit Amsterdam. Zij hebben met mensen uit de Dapper buurt de prachtige beelden uit het filmpje gemaakt.

Woensdag 29-september. We gaan een beeld van Prometheus ontwerpen. Bekijk het filmpje goed. Ik leg nog het een en ander uit in de les.

Dinsdag 24 augustus 2021

Om elkaar te leren kennen gaan we vandaag aan de slag met onze dromen, wensen en passies (een passie is dat wat je heel graag doet.)
We starten met het verbeelden of uitbeelden van dat wat je heel graag doet. Of wat je heel erg bezig houdt. Het mag van alles zijn, als het maar echt bij jou hoort. Hoe ga je het aanpakken? Nou, je bedenkt iets wat je graag doet of waar je veel over nadenkt en je gaat dit verbeelden door een bepaalde houding aan te nemen. Vervolgens maak je daar een foto van. Je mag ook een tekening maken. Je werkt alleen of maximaal met z'n tweeën. Als je daar van af wilt wijken overleg dan even met je docent. Bekijk eerst het filmpje en bedenk een plan van aanpak en voordat je het gaat uitvoeren bespreek je het eerst even met je docent. Wil je meer weten over de gevaren en kansen van de utopie? Klik dan op de onderstaande link.

https://www.kb.nl/themas/nederlandse-filosofie/de-gevaren-en-kansen-van-de-utopie

Woensdag 15 September. Bekijk en beluister het filmpje goed. Bij het maken van de opdracht kun je kiezen uit allerlei materiaal: bladeren, takjes, onderdelen van kleurrijk of kapot speelgoed, noem maar op. Vorm met dit materiaal een  figuur die lijkt op een robot. Fotografeer je robot en maak vervolgens met behulp Van de foto een tekening waarin je duidelijk laat zien in welke omgeving de robot zijn werk doet. Als laatste maak je een geluidenlandschap dat past bij de functie van de robot. Bekijk ook de site: https://jetbrainstechlab.com