Verwachtingen-02

 

Donderdag 8 sept.2022.

We maken een boekje met de titel: 
               "Wolk van Verwachtingen."

We hebben het gehad over het doorbreken van verwachtingen. Dat was best grappig. Je verwacht niet dat je kunt gaan slapen tijdens de eerste kunst les. Toch lukte het bij een paar leerlingen. Het boekje dat je aan het maken bent is ook goed om aan andere leraren te laten zien. Dan weten ze sneller wie je bent, wat je leuk vindt, waar je goed in bent.  Je kunt er de komende lessen rustig aan doorwerken. Ik laat jullie wel alvast het onderstaande filmpje zien dat gaat over     

                "Spelen met verwachtingen" 

We gaan de verbeelding prikkelen:

        Als ik de zee was zou ik aankomen rollen.
          Dat lijkt me wel geinig als ik zo begin.
        En net voordat je voor mij weg wilde hollen
          trok ik me weer terug, de branding in

         

            (Karel Eykman 1936 - 2022)

 

Als ik zand was zou ik het liefst warm en droog zijn.

Je kunt het vanuit je hand op je huid gieten. Dat kriebelt zo lekker.

 

Als ik lucht zou zijn dan maar een wolkje. Een wolkje zonder zorgen.

 

Als ik muziek zou zijn, dan glij ik alle oren in en zet, heel hard, alle mensen in lichterlaaie.

Bedenk zelf ook een "Als ik........" en teken daar een passend beeld bij. Maak eerst een schets en bespreek die met je leraar voor verbeterpunten.

             Verwachtingen

 

Vrijdag-19-08-2022. Wat wij verwachten komt vaak niet uit...... Jammer maar waar. Maar het is wel leuk om ze uit te spreken en zichtbaar te maken. 

De eerste lessen gaan we aan de slag met wat we zoal verwachten van de wereld, van de school, van elkaar.
Wat verwachten we van het komende schooljaar, van het vak KUNST en wat als het uiteindelijk wat tegenvalt met al te hoge verwachtingen?
Bekijk het filmpje hierboven. Het speelt met onze verwachtingen met onze aannames. 

Hieronder een aantal vragen waar we mee aan de slag gaan.

 

Wil je altijd de beste zijn of is het ook goed als je fouten maakt? 

Van je fouten leer je het meest. Waarom is dat eigenlijk zo? 

Waar ben je beter in: luisteren of praten? en wat vind jij moeilijker?

 

Wil je in de toekomst veel tijd besteden aan werken en veel verdienen of minder vaak werken en meer tijd besteden aan dingen die je leuk vindt en niet perse nuttig zijn ?

 

Heb je vaak het gevoel dat anderen je wel of niet begrijpen?

Hieronder een filmpje met de opdracht om een schets voor een Pretbeest te maken. 

25-10-2021. Laat je inspireren door het filmpje hierboven. Je ziet duidelijk hoe er kleurrijke patronen aangebracht worden op de beelden. Zo gaan wij ook aan de slag voor het beeld van Prometheus. De patronen die wij maken kunnen we later op het beeld van Prometheus aanbrengen. We werken namelijk op flexibele matjes. Ik leg het tijdens de komende lessen nog wel uit. We gaan samenwerken met een beeldhouwers collectief uit Amsterdam. Zij hebben met mensen uit de Dapper buurt de prachtige beelden uit het filmpje gemaakt.

Woensdag 29-september. We gaan een beeld van Prometheus ontwerpen. Bekijk het filmpje goed. Ik leg nog het een en ander uit in de les.

Dinsdag 24 augustus 2021

Om elkaar te leren kennen gaan we vandaag aan de slag met onze dromen, wensen en passies (een passie is dat wat je heel graag doet.)
We starten met het verbeelden of uitbeelden van dat wat je heel graag doet. Of wat je heel erg bezig houdt. Het mag van alles zijn, als het maar echt bij jou hoort. Hoe ga je het aanpakken? Nou, je bedenkt iets wat je graag doet of waar je veel over nadenkt en je gaat dit verbeelden door een bepaalde houding aan te nemen. Vervolgens maak je daar een foto van. Je mag ook een tekening maken. Je werkt alleen of maximaal met z'n tweeën. Als je daar van af wilt wijken overleg dan even met je docent. Bekijk eerst het filmpje en bedenk een plan van aanpak en voordat je het gaat uitvoeren bespreek je het eerst even met je docent. Wil je meer weten over de gevaren en kansen van de utopie? Klik dan op de onderstaande link.

https://www.kb.nl/themas/nederlandse-filosofie/de-gevaren-en-kansen-van-de-utopie

Woensdag 15 September. Bekijk en beluister het filmpje goed. Bij het maken van de opdracht kun je kiezen uit allerlei materiaal: bladeren, takjes, onderdelen van kleurrijk of kapot speelgoed, noem maar op. Vorm met dit materiaal een  figuur die lijkt op een robot. Fotografeer je robot en maak vervolgens met behulp Van de foto een tekening waarin je duidelijk laat zien in welke omgeving de robot zijn werk doet. Als laatste maak je een geluidenlandschap dat past bij de functie van de robot. Bekijk ook de site: https://jetbrainstechlab.com