Maandag-21-september. 2020.

Bekijk de filmpjes en laat je inspireren door de muziek en de beelden die door de filmpjes draaien en dwarrelen.  Op YouTube vind je alle muziek(video's) van de wereld. Je kunt een bestaand ontwerp als uitgangspunt nemen en er iets bijzonders aan toevoegen of  helemaal zelf iets bedenken en ontwerpen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hierboven zie je een filmpje van Pink Floyd.  Je kunt er een 'still' uithalen en dat gebruiken als uitgangspunt voor je ontwerp.

Plaats zodra het mogelijk is een foto van je werk in “Opdrachten" van microsoft Teams. 

Gebruik “Word”  om (een fragment van) de songtekst te laten zien. Geef kort aan wat jou aanspreekt in deze tekst. Als je muziek zonder songtekst is geef je aan waarom de muziek jou raakt.

     

       

   Maandag 07-September-2020-

      -Estafette-Estafette-Estafette-Estafette-

                   Estafette - OPDRACHT-03.

Bij deze opdracht schrijf je naast de tekening twee korte teksten: een tekst over het ontstaan van je werk en een tekst

over de vraag over de rol van toeval in je werk. Hieronder een korte tekst waar je op kunt reageren.

 

De theorie dat toeval niet bestaat, met andere woorden, dat alle gebeurtenissen van tevoren volledig bepaald en dus volledig voorspelbaar zijn (het determinisme), heeft lange tijd de grootste schare volgelingen gekend in zowel de filosofie als de natuurkunde. In de theologie is er voortdurend strijd tussen de stelling dat God alles heeft voorbestemd (predestinatie) en de stelling dat God de mens een vrije wil heeft gegeven om te kunnen kiezen tussen goed en kwaad.

 

 

 Let bij het maken van de opdracht op de onderstaande punten:

1.Bekijk het filmpje over de estafette opdracht goed. Laat je inspireren. Het materiaal waar je mee gaat werken is helemaal vrij. Het is de bedoeling dat ik als eerste een begin maak met de estafette-tekening. Jij werkt verder eerst met vloeiende lijnen die je vervolgens invult met kleur. Als je vastloopt kom je weer bij me. Dan help ik je verder.​

          

4. Fotografeer je werk en plaats de foto in de opdracht "ESTAFETTE" in teams. Ook als je werk niet af is plaats je het in opdrachten. Met de notitie: Work in Progress. Dan kan ik feed back geven.

5. Het is van belang dat je reageert op de feedback die ik plaats bij je opdracht in teams.

6. Je mag twee blokuren over deze opdracht doen, dat is ruim bemeten. 

WERKEN MET VILTSTIFT-OPDRACHT-02-augustus-2020.

Je maakt bij deze opdracht naast je tekening twee teksten: een over het idee en ontstaan van je werk en een tekst over de vraag "kun je alles vertrouwen wat je met je eigen ogen ziet?"

Maak gebruik van de onderstaande tekst bij de beantwoording van je vraag:

"Uit onderzoek blijkt dat we kijken met ons brein, niet met onze ogen. Onze hersenen filteren en interpreteren alles wat door onze zintuigen wordt waargenomen, en daarom zien we vaak alleen dat waar we naar op zoek zijn en zien we niet wat we niet verwachten te zien."

       Hieronder de verkorte Inleiding bij de opdracht werken met          viltstift: "Wat is Verbeelding?"

            Verbeelding

 

Wat is verbeelding? Het vermogen om met beelden (in je hoofd) verschillende scenario's te bedenken. Anders gezegd: het vermogen om op de werkelijkheid vooruit te lopen. De mens is daar uitzonderlijk goed in.

Elk mens heeft verbeelding, maar niet iedereen maakt er gebruik van. Je kunt het ontwikkelen door vaker gedachten experimenten te doen, scenario's of verhalen te schrijven of door snelle schetsjes te maken bij je gedachten. Het goede nieuws is dat je je verbeelding kunt ontwikkelen door bovengenoemde vaardigheden vaker te gebruiken. Het is gratis.

De opdracht bij deze inleiding: schrijf een korte verhandeling bij de vraag: “kun je alles vertrouwen wat je met eigen ogen ziet”? Verwerk zinnen uit deze inleiding bij de beantwoording van de vraag.

Let op de volgende punten:

1. In de klas ligt een map met werk van leerlingen die de viltstift-opdracht met veel plezier gemaakt hebben. Laat je inspireren door hun werk. Maak eventueel een foto van een sprekend detail en gebruik dit als uitgangspunt voor je eigen werk. Voeg eigen elementen toe. Je mag naast viltstift elke techniek (kleurpotlood, krijt enz.) gebruiken die je wilt

2. Plaats naast de foto van je werk ook je tekst in opdrachten. Ook als je werk nog niet af is zet je het in opdrachten. Zet er dan "Work in Progress" bij. 

3.Maak de opdracht in je dummy of in je schetsboek. Je zult vaker korte teksten bij je werk gaan schrijven. Zorg ook voor een schrift met gelinieerd papier. De teksten bij je werk zijn even belangrijk als je beeldend werk.

      Malle Koppen-Opdracht-01- augustus

De eerste opdracht is het maken van een malle kop. De teksten: Een over het ontstaan van je werk en een tekst over het verschil tussen mislukken en het gaat anders dan ik wil...

                       TOT SLOT

     Neem een extra trui mee. Het kan fris zijn in het lokaal

Je kunt ook zelf een opdracht formuleren. 

Handel als volgt:

Stuur een berichtje met je idee naar mij in Teams. 

© 2018 by Habelmannetje. Proudly created with wix.com

  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Google+ Icon