Maandag 10 mei-2021.

Vandaag gaan leerlingen die de evaluatie opdracht ingeleverd hebben aan de slag met symmetrie. Uit de enquête blijkt dat jullie het waarderen dat je de opdracht op verschillende manieren, zowel binnen als buiten de klas, als tekening, foto serie, filmpje, podcast, noem maar op, kunt uitvoeren. Het wordt ook gewaardeerd als je met eigen ideeën komt, want ook deze opdracht kan op meerdere manieren uitgevoerd worden.

De leerlingen die de evaluatie opdracht nog niet ingeleverd hebben gaan daar vandaag, thuis of in de klas, mee aan de slag.

REFLKT PRO is een app waarmee je bijzondere symmetrische effecten kunt maken. Als je wilt kan ik je het een en ander laten zien. Bekijk het filmpje voor vandaag op de site www.bvbell.com goed en ga, als het mooi weer is het liefst buiten (hopelijk schijnt de zon) aan de slag. Tot maandag.

29 MAART-2021Vandaag gaan we "VALLEN EN OPSTAAN". Vallen kunnen we op vele manieren. Deze keer vallen we eerst met de voeten naar beneden en proberen we de val te breken met onze handen. Bekijk het filmpje goed. Je mag natuurlijk het vallen ook totaal anders uitbeelden, maar deze manier heeft een paar grote voordelen: je schoenen heb je bij de hand en je handen toevallig ook. Een verschrikt gezicht kun je in de spiegel bekijken.....Je hebt alles bij de hand. Het materiaal waarmee je wilt werken is vrij.

Maandag 22 maart-2021. We gaan door met ons werk in beweging te zetten. In Teams in opdrachten onder "STOP-MOTION-deel-02" kun je je filmpje inleveren met een korte toelichting in een word-document. 

Maandag 8 maart-2021.Neem de tijd om het filmpje te bekijken. De. opdracht staat ook in Teams en heet: "Kijk, het barst van Taal op Straat-02"  

Maandag 1 maart-2021. De opdracht voor vandaag: Noteer tijdens het bekijken van het filmpje  de woorden die je opvallen. Vervolgens teken je de woorden op een tekenblad. Je kunt de woorden uit de hemel laten vallen of kriskras over het papier verdelen. Als je liever een gedicht van de woorden maakt, eventueel aangevuld met eigen woorden, is dat ook goed. De opdracht staat ook in Teams bij opdrachten en heet: "Kijk, het barst van Taal op Straat" 

Walk between the Snowfloks Maandag 15 februari-2021

Jeempie, dit is nog eens genieten van het mooie winterweer. De opdracht voor vandaag luidt dan ook: maak een heerlijke wandeling tijdens de les bv van Belleman (mag ook op een ander moment als dat  beter uitkomt met je planning) en luister naar je lievelingsmuziek. Ik weet dat veel leerlingen tijdens tekenen graag naar muziek luisteren (dan kan ik me beter concentreren, meneer) en daarvan ontzettend genieten.

Hoe je dit moet aanpakken lees je in opdrachten in Teams.

SNEEUW-OPDRACHT-Vandaag, maandag 8 februari. Er ligt er overal sneeuw in Nederland. Gister ben ik gaan wandelen door Amsterdam en zag overal mensen, ondanks de harde, koude wind, genieten van de wit fluwelen deken die over de stad gedwarreld was.Sneeuw verandert de verschijningsvorm van de wereld om ons heen. Daarom vinden we het zo leuk. Lees de opdracht in Magister of in Teams en ga lekker aan de slag. 

01-02-2021-RELATIE-MENS-DIER-OPDRACHT Mensen projecteren vaak hun gevoelens in dieren en denken dan dat dieren overeenkomstige gevoelens hebben. Het is ondertussen wel duidelijk dat dieren ook complexe emoties hebben, maar die werken toch op een andere manier bij dieren dan bij mensen. Teken een mens/dier of een mens samen met een of meerdere dieren.

25-01-2021 CONTRAST-OPDRACHT. Bekijk en beluister het filmpje goed. Zet het af en toe stil om de instructies goed te bekijken. Heb je de spelregels voor het volgen van mijn on-line lessen nog niet bekeken? Klik dan in het menu op: On-line-Lessen: spelregels 

18-01-2021.Dansende figuren-opdracht Bekijk en beluister het filmpje goed. Zet het af en toe stil om de instructies goed te bekijken. Heb je de spelregels voor het volgen van mijn on-line lessen nog niet bekeken? Klik dan in het menu op: On-line-Lessen: spelregels 

11-01-2021 De BALPEN-OPDRACHT. Je mag de opdracht ook met kleurpotlood of teken potlood maken. Ook als de opdracht nog niet af is, moet je deze maandag al in Teams uploaden als Work in Progress. Dit is belangrijk, ik kan dan zien wat je gedaan hebt tijdens de Zoom-les.